• Eigen transport
  • Compleet bouwpakket
  • Levering door heel Nederland
  • Op maat geproduceerd
  • Duurzame materialen

Glasmaatje biedt de lichtstraten van PEXT online aan

Glasmaatje is dé online webshop voor glasproducten en accessoires. Deze webshop biedt naast glas ook lichtstraten, veranda’s en losse profielen van PEXT aan. Alles gaat volledig online, Glasmaatje verkoopt de lichtstraten en veranda’s van PEXT als doe-het-zelf-pakket en de klanten verzorgen zelf de montage. Hoe pakt dit uit in de praktijk? We spreken met Renate en Mario, de oprichters en eigenaren van Glasmaatje.nl.

Hoe is de idee voor Glasmaatje ontstaan?

“Glasmaatje is echt ontstaan vanuit een gat in de markt,” zo vertelt Renate.  “Ik werd getipt door een glasleverancier dat er nog geen webshop voor glas bestond, maar dat er wel veel behoefte aan was. Ik kreeg gelijk het idee voor de bouw van Glasmaatje.nl.” Zogezegd, zo gedaan. Renate gaat meteen aan het werk. En met resultaat. In 2013 lanceert Renate Goeman-Mostert een webshop waarop glas op maat wordt aangeboden: Glasmaatje.nl. De webshop is vanaf het begin een succes.

Glasmaatje en PEXT

Het gaat al snel zo goed met Glasmaatje dat er behoefte ontstaat om uit te breiden. Renate wil haar klanten een complete oplossing gaan bieden voor montage van glas op een serre of overkapping. Na een grondige online zoektocht naar klemprofielen komt Glasmaatje uit bij PEXT. Bij PEXT vindt Renate niet alleen klemprofielen, maar nog veel meer producten die interessant zijn voor haar webshop. 

Snelle uitbreiding van het assortiment

Mario licht het toe: “Het heeft niet lang geduurd voordat er meerdere producten van PEXT bij Glasmaatje aangeboden werden. Vanwege de kwaliteit en de goede samenwerking is het assortiment PEXT-producten in onze webshop inmiddels flink uitgebreid.” Op dit moment zijn ongeveer 85% van de producten van PEXT te vinden in de webwinkel Glasmaatje.nl.

Kwaliteit spreekt voor zich  

De klanten van Glasmaatje zijn zeer tevreden over de kwaliteit van de producten van PEXT. En omdat het geleverd wordt als compleet doe-het-zelf pakket, kunnen de klanten de lichtstraten en veranda’s zelf monteren. Ook over de service zijn Renate en Mario te spreken: “Als we feedback krijgen van klanten koppelen we dit terug naar PEXT. Ze denken echt met klanten mee en zijn altijd goed bereikbaar. Deze goede communicatie maakt het een fijne en makkelijke samenwerking voor Glasmaatje.”

 

Kun je een voorbeeld geven van feedback?

Renate: “De meeste feedback is positief. Maar sommige klanten ervaren bijvoorbeeld de montage van de lichtstraten als een klus die wat ingewikkeld is. Dit blijkt voor een aantal doe-het-zelvers toch best een uitdaging te zijn. We hebben dit teruggekoppeld aan PEXT. Ze zijn met deze feedback aan de slag gegaan en hebben gewerkt aan een verbeterde montagehandleiding.” 

 

De grenzen over

De veranda’s en lichtstraten blijven niet alleen binnen de Nederlandse grenzen. Inmiddels weten ook onze buren in Duitsland en België de webshop van Glasmaatje te vinden. Zo gaan de producten van PEXT via Glasmaatje naar vele plekken binnen België en Duitsland. Dit is niet alleen gunstig voor PEXT, ook Glasmaatje heeft in de afgelopen tijd een prachtige omzetgroei doorgemaakt. Een echte win-win situatie dus! 

 

Op weg naar een duurzame toekomst

PEXT is druk bezig het bedrijf verder te ontwikkelen. Een belangrijk doel hierbij is het leveren van duurzame producten met een uitstekende kwaliteit. De Solarveranda is een van de nieuwe producten binnen het assortiment die aansluit bij dit doel. Glasmaatje is heel positief over deze ontwikkelingen, naast kwaliteit en service is duurzaamheid is ook voor Glasmaatje heel belangrijk. Mario legt uit dat ze het fijn vinden met een bedrijf samen te werken dat oog heeft voor duurzaamheid en eerlijke arbeidsomstandigheden. Waarden waar Glasmaatje helemaal achter staat. Op naar nog meer jaren samenwerken en een mooie toekomst voor PEXT en Glasmaatje!

 

Terug naar overzicht
Search engine powered by ElasticSuite