Verkooppunten
Flexibele dienstverleningCompleet assortimentNederlands fabricaat
Home

Lichtstraat

Een lichtstraat van Pext voegt veel natuurlijk licht toe aan uw woning. Dit extra licht vergroot het woongenot en zorgt voor een aangenaam binnenklimaat. Zo verander je een donkere kamer of keuken in een lichte en comfortabele ruimte. Daarnaast oogt de kamer direct ruimer.

Pext biedt drie types lichtstraten aan. Deze drie types zijn:

  • Lessenaardak
  • Zadeldak
  • Daklicht

De lessenaardak en het daklicht zijn twee lichtstraten die onder een hoek van tien graden aflopen aan een zijde. Het verschil tussen deze twee lichtstraten is dat een daklicht slechts een glazen ruit heeft, waar een lessenaardak minimaal twee glazen ruiten heeft.

Een zadeldak bestaat uit twee aflopende zijden, beide onder een hoek van tien graden. Een lichtstraat zadeldak bestaat dus te allen tijde uit een even aantal glazen ruiten.

Geïsoleerd en ongeïsoleerd

Een lichtstraat kan geïsoleerd en ongeïsoleerd geleverd worden. De geïsoleerde variant kan op een woning geplaatst worden. Dit type houdt dan ook de warmte vast doordat het van grenen hout gemaakt is en door het isolerende HR++ glas. Het tweede type, de ongeïsoleerde lichtstraat, is geschikt om op overkappingen en buitenverblijven geplaatst te worden. Dit type houdt geen warmte vast en kan geleverd worden inclusief enkel gelaagd veiligheidsglas.

Modellen

De lichtstraat is verkrijgbaar in drie varianten: daklicht, lessenaardak of zadeldak.

De lessenaardak en het daklicht zijn twee lichtstraten die onder een hoek van tien graden aflopen aan een zijde. Het verschil tussen deze twee lichtstraten is dat een daklicht slechts een glazen ruit heeft, waar een lessenaardak minimaal twee glazen ruiten heeft.

Een zadeldak bestaat uit twee aflopende zijden, beide onder een hoek van tien graden. Een zadeldak bestaat dus te allen tijde uit een even aantal glazen ruiten.

Alle varianten zijn leverbaar in standaard afmetingen in RAL7016 (antraciet) of RAL9010 (gebroken wit). Door het tijdloze design is de lichtstraat een waardevolle aanvulling op elk plat dak.

Een geïsoleerde lichtstraat bouwpakket bestaat uit:

  • Grenen houten onderconstructie: opstandbalk, liggers, nokbalk, allemaal van geoptimaliseerd merantihout en 2-laags wit-gegrond (130mu).
  • Zijkanten afgewerkt met Vibond-paneel in RAL7016 of RAL9010 aan de buitenzijde. De binnenkant dient u zelf af te werken
  • Aluminium profielsysteem voor de beglazing
  • Bevestigingsmateriaal en montagehandleiding

Waarom een lichtstraat?

Een lichtstraat brengt tal van voordelen met zich mee, waaronder:

  • Veel natuurlijk licht in uw woning
  • Uw woning oogt groter door de lichtinval
  • Meerwaarde voor uw woning

Op uw veranda

Onder uw veranda kan het snel donker zijn, zeker wanneer er veel bomen rondom uw woning staan of wanneer de zon regelmatig verdwijnt achter de wolken of achter andere gebouwen. Een lichtstraat is de perfecte oplossing voor dit probleem. In een niet geïsoleerde situatie is onze enkel gelaagde douglas variant de perfecte oplossing voor u. Hierdoor heeft u meer lichtinval in uw veranda. Deze lichtstraat is niet geïsoleerd.

Heeft u een geïsoleerde buitenkamer en wilt u meer licht toevoegen? Dan adviseren wij om voor een geïsoleerde lichtstraat te gaan. U behoudt de warmte binnen uw buitenkamer en voegt een natuurlijke lichtbron toe waardoor u nog meer genieten van deze plek.

Montage

De montage is erg eenvoudig gemaakt. Via deze link kunt u de montagehandleiding van uw lichtstraat vinden. Per model zijn er twee handleidingen beschikbaar: de onderconstructie en het profielpakket. Komt u er toch niet helemaal uit tijdens de montage? Neem dan contact op met uw dealer.

Wat kost een lichtstraat?

De kosten van een lichtstraat zijn volledig afhankelijk van het type en het formaat. De prijzen van onze lichtstraten kunt u terugvinden in onze lichtstraatbrochure welke u terug kunt vinden onderaan deze pagina. Bij een afwijkende maatvoering lichtstraat kunt u contact opnemen met een van onze dealers welke onderaan de pagina weergegeven zijn.

Maatvoering berekenen

Bij de maatvoering van een lichtstraat wordt bij Pext altijd gewerkt met de gat maat. Dit wil zeggen dat u een gat maakt dat net zo groot is als de bestelde maat. Hierdoor hoeft u zelf verder geen ingewikkelde berekeningen te maken en ontstaat er geen twijfel of u de juiste maatvoering bestelt.

Een lichtstraat van Pext

Snelle levering
De levertijd van een ongeïsoleerde lichtstraat is minimaal twee weken. De geïsoleerde variant duurt iets langer. Alle standaard maten leveren wij vaak binnen drie weken. Heeft u een maatwerk product? Dan is de levertijd ongeveer zes weken.

Afwerking
Uw pakket wordt geleverd als compleet kant-en-klaar bouwpakket dat eenvoudig te monteren is. Er hoeven naast de lichtstraat dus geen extra losse onderdelen ingekocht te worden. Hierdoor kan elke doe-het-zelf ʼer dit artikel op het dak monteren.

De standaard kleuren zijn wit RAL 9010 (wit) en RAL 7016 (antraciet) en zijn leverbaar uit voorraad. Alle andere RAL kleuren zijn op aanvraag leverbaar.

Uw daklicht wordt geleverd met een eenvoudige en visueel ingestelde handleiding.  Aan de hand van deze handleiding kan deze eenvoudig geplaatst worden.

Onderhoud
Naast het installeren van de lichtstraat is het onderhoud ook erg gemakkelijk en beperkt zich tot het schoonmaken van de ramen en eens per jaar de gehele lichtstraat schoonmaken.

Heeft u interesse in deze producten? Bekijk dan hier alle Pext lichtstraten en neem contact op met uw dealer om een lichtstraat te bestellen. 

Wilt u meer informatie over de lichtstraat van Pext? Open dan onze brochure via onderstaande button.

Bekijk brochure Daklicht en Lichtstraat

Vind een Pext lichtstraat dealer bij u in de buurt

Via onderstaande dealerfinder kunt u de Pext Lichtstraat dealers bij u in de buurt vinden en contacteren. Zij kunnen u verder helpen met al uw vragen over de Pext lichtstraat.

Vind een verkooppunt

Bekijk de producten van Pext in een showroom of bestel direct online!

Verkooppunten