Aluminium profielen

Pext heeft een zeer uitgebreid assortiment aluminium profielen en aluminium profielsystemen voor de montage van diverse soorten beglazing (polycarbonaat platen, zonnepanelen, plexiglas en veiligheidsglas) in bijvoorbeeld de utiliteitsbouw, industrie, kassenbouw en voor particuliere toepassingen. Met onze profielen heeft u de vrije hand in het ontwerpen en monteren.

Waarom profielen van Pext:

  • Speciaalprofielen
  • Professionele profielsystemen
  • Oneindige toepassingsmogelijkheden
  • Hoge afwerkingsgraad
  • Op maat gezaagd
  • Duurzaam
  • Eenvoudige verwerking en montage
  • Blank aluminium of in een RAL-kleur
  • Kwaliteit met een lange levensduur
  • Gecombineerd
Beeld

Ruim assortiment

Wij hebben een ruim aanbod van profielen die te gebruiken zijn voor daksystemen, veranda's en meer. Bij Pext vindt u altijd waar u naar op zoek bent.

Overal aanwezig

Met ons ruime dealernetwerk zijn onze profielen door heel Nederland verkrijgbaar.

Eigen productie

Bij Pext maken wij onze eigen producten. Dit is een garantie van kwaliteit. Wij verkopen alleen producten waar wij 100% achter staan!

Altijd op voorraad

Bent u met spoed op zoek naar een bepaald product? Wij hebben een grote eigen voorraad en kunnen dus snel leveren.

Poedercoating

Naast blank aluminium zijn de aluminium profielen van Pext ook verkrijgbaar in andere kleuren. De kleuren RAL9005 (zwart), RAL9010 (wit) en RAL7016 (antraciet) zijn standaard voorradig. Bij het kleuren van de profielen wordt gebruik gemaakt van een 2-laags poedercoating. Poedercoaten is één van de meest milieuvriendelijke, duurzame en vooral economische methoden van oppervlaktebescherming en -afwerking. Bij het proces van poedercoaten wordt een organische deklaag aangebracht op het aluminium, waarbij het poeder elektrostatisch wordt aangebracht en onder hoge temperatuur uitvloeit en verhardt. De poedercoating zorgt voor een krasvaste en slagharde afwerklaag op het aluminium profiel.

Qualicoat

Het coaten van de profielen van Pext gebeurt bij een Qualicoat gecertificeerd bedrijf. Qualicoat is een onafhankelijke instantie en hét internationaal kwaliteitslabel voor het coaten van aluminium, dat toegepast wordt in de bouw. Het label is gebaseerd op een uitgebreide specificatie voor proces- en producteisen: zowel de bedrijfsinstallatie en de voorbehandeling alsook de verfsystemen en de gelakte producten dienen aan minimum eisen te voldoen.

Qualicoat heeft een regelgevende en controlerende taak. Qualicoat gecertificeerde ondernemingen krijgen minimaal twee keer per jaar een onaangekondigde controle door een keuringsinstantie. In Nederland voert de Vereniging Industrieel Oppervlakte behandeld Nederland (Vereniging ION) deze controle uit. Deze keuringsinstantie staat onder toezicht van Qualicoat, die gevestigd is in het Zwitserse Zürich. Ondernemingen die aantoonbaar aan de eisen van Qualicoat voldoen, worden gecertificeerd.

Kiest u voor gepoedercoate profielen van Pext? Dan kiest u voor kwaliteit! U kiest voor de zekerheid dat u een premium gegradeerd product ontvangt die een lange termijn waarde en constante kwaliteit heeft.

Toepassingsmogelijkheden

Met de profielen van Pext zijn multi inzetbaar en kunnen dus voor vele toepassingen worden gebruikt. Ben je van plan om zelf een overkapping te maken, dan zijn onze aluminium profielen hier uitermate geschikt voor. Alle standaard Pext daksystemen zijn gemaakt met profielen welke ook los verkrijgbaar zijn. Naast de profielen zijn ook de polycarbonaat platen los verkrijgbaar. Heeft u een rechthoekig daksysteem nodig? Dan adviseren wij een compleet daksysteem.Graag een eigen lichtstraat maken? Ook hiervoor zijn onze profielen uitermate geschikt voor en worden vaak complete profielsets gebruikt, om zelf een lichtstraat te maken. In onze brochure vindt je al onze profielen en profielsets.

Ben je benieuwd of onze profielen geschikt zijn voor jouw project? Op onze productpagina’s kun je de detailtekeningen van de profielen vinden. Naast de detailtekeningen van de losse profielen hebben wij ook de tekeningen van de gecombineerde profielset. Staat het door je gewenste profiel niet als tekening op de site? Neem dan contact met ons op via contact@pext.nl. Wij streven er naar om binnen een halve werkdag je vraag te beantwoorden.

Stel uw vraag

Heeft u een vraag? Neem dan contact op. U ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie van ons. Wij streven ernaar om uw vraag binnen een werkdag (en het liefst binnen een halve werkdag) te beantwoorden.