Verkooppunten
Flexibele dienstverleningCompleet assortimentNederlands fabricaat
Home

Veranda met Zonnepanelen

Zelf energie opwekken met zonnepanelen op uw overkapping van Pext.
Beter voor het mileu en bovendien bespaart u op uw energierekening!

De veranda Douglas Duplo met lichtdoorlatende solarpanelen is een mooie houten terrasoverkapping van hout met een aluminium profielsysteem. Een overkapping met een prijsvriendelijke constructie, maar met hoogwaardige kwaliteit en duurzame aluminium beglazingsprofielen.

Solarsysteem

Pext Solar biedt een uniek lichtdoorlatend solarsysteem van glas. De zonnepanelen bestaan uit drie lagen: 2 lagen gehard veiligheidsglas met daar tussen de zonnecellen. Deze unieke samenstelling zorgt ervoor dat uw zonnepanelen een lichttransmissie tot wel 50% halen!
De glazen zonnepanelen zijn extreem sterk en kunnen wel 4x het gewicht aan van een regulier paneel. De panelen zijn bestand tegen de meest extreme weersomstandigheden, hebben een lange levensduur en met een opbrengst van 270Wp per paneel een hoog rendement. De bekabeling wordt subtiel weggewerkt door een speciaal ontworpen koof

De panelen hebben een vaste afmeting van 992 x 1658mm. Een overkapping van Pext bestaat standaard uit 2 gekoppelde panelen. Alle overkappingen worden compleet geleverd, dit betekend inclusief de juiste bekabeling en een omvormer van het merk Solis. De omvormer wordt berekend op de opbrengst van de overkapping. Via een slimme app is het vervolgens mogelijk om overal en altijd de opbrengst te bekijken.

Douglas Duplo onderconstructie

Als onderbouw wordt er een complete constructie geleverd van het duurzame Douglas hout. Dit hout valt onder duurzaamheidsklasse 3 en wordt geoptimaliseerd voor een zo hoog mogelijke levensduur.
Zo worden alle balken duplo verlijmd, gedroogd (tot 18%) en gevingerlast. Dit beperkt de kans op kromtrekken, scheuren en torderen van het hout. Alle balken worden op de juiste maat en in de juiste schuinte gezaagd (10 graden), daarnaast worden alle inkepingen alvast voor uw gemaakt.
De staanders hebben een breedte van 140 x 140mm en de gordingen zijn 58 x 140mm. Hierdoor krijgt uw overkapping een mooie massieve uitstraling.

Alle montagematerialen worden standaard meegeleverd

Waar dient u rekening mee te houden?
Bij het ontwerp bent u vrij te bepalen waar u de staanders plaatst, houdt hierbij rekening dat de staanders maximaal 4000 mm uit elkaar kunnen, en de maximaal 1000 mm uit de kant. De maximale lengte van de dwarsbalk uit 1 stuk is 5000 mm, veranda’s vanaf 5158mm worden daarom geleverd met 3 staanders.

 

Vind een verkooppunt

Bekijk de producten van Pext in een showroom of bestel direct online!

Verkooppunten