Verkooppunten
Flexibele dienstverleningCompleet assortimentNederlands fabricaat
Home

Terrasoverkapping

Door uw woning uit te breiden met meer leefruimte verhoogt u het woongenot aanzienlijk. De natuurlijke en robuuste look van de terrasoverkapping voegt een extra dimensie toe aan uw woning.

Een terrasoverkapping van Pext heeft een robuuste en solide uitstraling met een plat dak. Het geoptimaliseerde douglas hout heeft een lange levensduur. Het eenvoudig te monteren pakket is volledig voorbereid en op maat gemaakt. De terrasoverkapping van Pext kan in twee modellen geleverd worden:

 • Klassiek
 • Modern

 

De terrasoverkapping is gemaakt van douglas hout. De staanders zijn gemaakt van 14 x 14 cm hout. Dit formaat geeft een robuuste look aan het geheel. Het dak is bedekt met EPDM zodat het hemelwater niet in contact kan komen met het hout. Om het geheel op een nette manier af te werken wordt er een aluminium daktrim bevestigd.

Een terrasoverkapping is leverbaar als vrijstaand en als muuraanbouw model. Een vrijstaande terrasoverkapping staat op vier of zes staanders, een muuraanbouw model heeft twee of drie staanders. Het aantal staanders is afhankelijk van de breedte van de overkapping. Wanneer een overkapping breder is dan 4100 mm dan wordt deze op drie of zes staanders geleverd. Alle overkappingen korter dan 4100 mm worden met twee of vier staanders geleverd.

Lichtstraat

Om meer licht onder uw terrasoverkapping te krijgen kunt u een lichtstraat bovenop de terrasoverkapping plaatsen. De combinatie van deze twee producten zorgt voor veel natuurlijk licht onder uw overkapping.

Door de douglas lichtstraat bovenop de terrasoverkapping te monteren ontstaat er een mooi geheel. De twee producten zijn van hetzelfde type hout gemaakt zodat er geen  materiaalverschil ontstaat.

Er zijn twee modellen lichtstraten.

 • Lessenaarsdak
 • Zadeldak

De lessenaarsdak is een lichtstraat die onder een hoek van tien graden afloopt aan een zijde. Een zadeldak lichtstraat bestaat uit twee aflopende zijden, beide onder een hoek van tien graden. Een lichtstraat zadeldak bestaat dus te allen tijde uit een even aantal glazen ruiten.

Maatvoering terrasoverkapping

Onze standaard modellen wordt geleverd als rechthoekig model met vier of zes staanders. Indien gewenst kan een terrasoverkapping ook met extra staanders en andere accessoires zoals een lichtstraat of zijwand geleverd worden. Wilt u meer informatie over de maatvoering en de prijzen van onze terrasoverkapping? In onze brochure staan alle prijzen en maatvoeringen weergegeven.

Staat uw maatvoering er niet tussen? Neem dan gerust contact op met een van onze dealers voor meer informatie. Een Pext dealer bij u in de buurt vindt u onderaan deze pagina in de dealer-finder.

Zijwanden

Een zijwand of achterwand in de overkapping biedt extra beschutting en privacy Zo geniet u nog vaker van het buitenleven en de tuin. Een wand is beschikbaar in verschillende modellen, van houten achterwand tot glazen zijwand met roedes.

Glazen wand

Om de zij-, voor- of achterkant van uw overkapping dicht te maken en toch een vrij zicht te behouden, kiest u voor een wand van glas. Bij de glazen wand is er keuze tussen een wand met en zonder roedes. Deze glazen wand is een vast product: u kunt deze niet in- of uitschuiven.

Houten wand

Een houten wand zorgt ervoor dat uw overkapping dicht en afgesloten is. Door deze wand creëert u een robuuste en natuurlijke look welke een warm buitengevoel geeft. Een houten wand is van blokhutprofiel. Dit type hout is redelijk fijn, waardoor er geen uitstekende splinters zijn.

 • Montage van de terrasoverkapping

  Om een veranda of overkapping stevig te monteren, is het belangrijk dat deze in de grond vast staat. De overkapping vast zetten kan met het gebruik van betonpoeren

  Er is keus tussen de volgende varianten:

  • Grijs met stelvoet
  • Antraciet

  Mocht u vragen hebben over het plaatsen van onze betonpoer? Open dan de montagehandleiding voor de betonpoer. Hierin staat aangegeven hoe diep en op wat voor manier u de poer het best plaatst. Daarnaast staat er in deze handleiding aangegeven hoe u de afstand tussen de poeren berekend. Deze handleiding vindt u onderstaand.

Onderhoud

Na het plaatsen van een terrasoverkapping is het belangrijk dat deze goed onderhouden wordt. Het onderhoud van een terrasoverkapping dient twee maal per jaar uitgevoerd te worden en beslaat de volgende onderdelen:

 • Beits controleren op dikte: is de huidige laag nog voldoende? Indien dit niet het geval is moet de overkapping (opnieuw) in de beits gezet worden.
 • Aluminium profielen schoonmaken.
 • Dak schoonmaken

Pext adviseert om dit onderhoud in het voor- en najaar uit te voeren. Dit heeft ermee te maken dat in de zomer de temperatuur te hoog kan zijn waardoor beits niet goed aangebracht kan worden en bij het schoonmaken de profielen beschadigd worden. Daarentegen droogt beits in de winter erg slecht vanwege de kou.

Meer onderhoud- en reinigingstips vindt u op de pagina ‘Onderhoud en reinigingsadvies’.

 

De keuze van Pext

Er is veel keuze. Om het voor u gemakkelijker te maken hebben wij ‘De keuze van Pext’ op onze website staan. Hierin staat welk model wij zelf het mooist vinden, en welk model het meest verkocht is.

Voor de terrasoverkapping adviseren wij om voor een klassiek model te gaan in combinatie met een lichtstraat lessenaardak of zadeldak. Door het gebruik van de lichtstraat heeft u veel daglicht onder uw terrasoverkapping. U zit beschut, en toch heeft u voldoende daglicht onder uw overkapping. Dit is dan ook vaak verkocht in combinatie met een glazen of houten zijwand. Hierdoor maakt u een fijne overgang van binnen naar buiten.  De terrasoverkapping klassiek met een lichtstraat is dan ook de meest verkochte uitvoering.

Tip: als extra toevoeging kunt u ook zonwerend glas in uw lichtstraat plaatsen. Zonwerend glas vermindert de zonnewarmte en biedt een hoge mate van lichtdoorlatendheid. Hierdoor biedt het een comfortabele en prettige leefomgeving wanneer u een complete tuinkamer maakt van uw terrasoverkapping. Vraag bij uw Pext dealer naar de mogelijkheden.

Heeft u vragen over de terrasoverkapping van Pext? Neem dan telefonisch of via de mail contact met ons op. Ook kunt u bij een dealer bij u in de buurt terecht. De Pext dealers zijn onderstaand weergegeven. Zij helpen u graag met al uw vragen.

Vind een Pext terrasoverkapping dealer bij u in de buurt

 

Vind een verkooppunt

Bekijk de producten van Pext in een showroom of bestel direct online!

Verkooppunten