Verkooppunten
Flexibele dienstverleningCompleet assortimentNederlands fabricaat
Home

Poedercoating

Naast blank aluminium zijn de aluminium profielen van Pext ook verkrijgbaar in andere kleuren (de kleuren RAL9005 (zwart), RAL9010 (wit) en RAL7016 (antraciet) zijn standaard voorradig). Bij het kleuren van de profielen wordt gebruik gemaakt van een 2-laags poedercoating.

Poedercoaten is één van de meest milieuvriendelijke, duurzame en vooral economische methoden van oppervlaktebescherming en -afwerking. Bij het proces van poedercoaten wordt een organische deklaag aangebracht op het aluminium, waarbij het poeder elektrostatisch wordt aangebracht en onder hoge temperatuur uitvloeit en verhard. De poedercoating zorgt voor een krasvaste en slagharde afwerklaag op het aluminium profiel.

Qualicoat

Het coaten van de profielen van Pext gebeurt bij een Qualicoat gecertificeerd bedrijf. Qualicoat is een onafhankelijke instantie en hét internationaal kwaliteitslabel voor het coaten van aluminium, dat toegepast wordt in de bouw. Het label is gebaseerd op een uitgebreide specificatie voor proces- en producteisen: zowel de bedrijfsinstallatie en de voorbehandeling alsook de verfsystemen en de gelakte producten dienen aan minimum eisen te voldoen.

Qualicoat heeft een regelgevende en controlerende taak. Qualicoat gecertificeerde ondernemingen krijgen minimaal twee keer per jaar een onaangekondigde controle door een keuringsinstantie. In Nederland voert de Vereniging Industrieel Oppervlaktebehandeld Nederland (Vereniging ION) deze controle uit. Deze keuringsinstantie staat onder toezicht van Qualicoat, die gevestigd is in het Zwitserse Zürich. Ondernemingen die aantoonbaar aan de eisen van Qualicoat voldoen, worden gecertificeerd.

Kiest u voor gepoedercoate profielen van Pext? Dan kiest u voor kwaliteit! U kiest voor de zekerheid dat u een premium gegradeerd product ontvangt die een lange termijn waarde en constante kwaliteit heeft.

Vind een verkooppunt

Bekijk de producten van Pext in een showroom of bestel direct online!

Verkooppunten