Lichtstraat

Een lichtstraat van Pext voegt veel natuurlijk licht toe aan uw woning. Dit extra licht vergroot het woongenot en zorgt voor een aangenaam binnenklimaat. Zo verander je een donkere kamer of keuken in een lichte en comfortabele ruimte. Daarnaast oogt de kamer direct een stuk ruimer.

De voordelen van een Pext lichtstraat:

 • Eenvoudig te monteren
 • Compleet pakket
 • Keuze uit polycarbonaat, enkel glas, dubbel gelaagd glas of triple glas
 • Nederlands fabricaat
 • Keuze uit daklicht, lessenaarsdak of zadeldak
 • Maatwerk mogelijk
 • Duurzaam, solide en onderhoudsarm
 • Uitstekende service
Beeld

Veel keuze

Bij Pext kunt u kiezen uit drie types lichtstraten. Ook kunt u wel of niet kiezen voor isolatie.

Meer ruimte en licht

Met een lichtstraat oogt iedere kamer direct lichter en ruimer. Dat doet een mens goed!

Eenvoudige montage

Onze lichtstraten zijn zo gemonteerd. Zeker met onze handige handleidingen!

Weinig onderhoud

Na installatie heeft u weinig werk van de lichtstraat. Erg gebruiksvriendelijk dus.

Geïsoleerd of ongeïsoleerd

De lichtstraten van Pext kunnen in zowel geïsoleerd en ongeïsoleerd geleverd worden. De geïsoleerde variant kan op een woning, kantoor of bedrijfsruimte geplaatst worden, om meer lichtinval te creëren. Dit type houdt dan ook de warmte vast door het isolerende HR++ glas en wordt koudebrug voorkomen door de doorstekende bovenplaat. Het tweede type, de ongeïsoleerde lichtstraat, is geschikt om op overkappingen en buitenverblijven geplaatst te worden. Dit type houdt geen warmte vast en wordt geleverd inclusief enkel gelaagd veiligheidsglas. Al het glas van Pext is doorval veilig, wat betekent dat het glas bestand is tegen aanslagen en zal minder snel door vallen.

Een geïsoleerde lichtstraat bestaat uit:
 • Grenen houtenonderconstructie: Dakopstand / mastiekschroot, muurplaat, liggers en nokbalk. Geoptimaliseerd, foutvrij en 2-laags wit-gegrond (130mu) Grenen.
 • Zijkanten van gelamineerd plaatmateriaal en afgewerkt met Vi-bond paneel in bijbehorende kleur.
 • Aluminium lichtstraat profielsysteem voor de beglazing in RAL7016 (antraciet), RAL9005 (zwart) of RAL9010 (wit).
 • Geïsoleerd gelaagd 6/15/44.2 HR++ glas met doorstekende bovenplaat
 • Bevestigingsmateriaal en montagehandleiding

Een ongeïsoleerde lichtstraat bestaat uit:
 • Geoptimaliseerd Douglas houten onderconstructie: opstandbalk, liggers en nokbalk
 • Aluminium lichtstraat profielsysteem voor de beglazing in RAL7016 (antraciet), RAL9005 (zwart) of RAL9010 (wit).
 • Enkel gelaagd veiligheidsglas 55.2
 • Bevestigingsmateriaal en montagehandleiding

Modellen

De lichtstraat is verkrijgbaar in drie varianten: daklicht, lessenaardak of zadeldak. De lessenaardak en het daklicht zijn twee lichtstraten die onder een hoek van tien graden aflopen aan een zijde. Het verschil tussen deze twee lichtstraten is dat een daklicht slechts een glazen ruit heeft, waar een lessenaardak minimaal twee glazen ruiten heeft. Een zadeldak bestaat uit twee aflopende zijden, beide onder een hoek van tien graden. Een zadeldak bestaat dus te allen tijde uit een even aantal glazen ruiten. Alle varianten zijn leverbaar in standaard afmetingen in RAL7016 (antraciet) of RAL9010 (gebroken wit). Door het tijdloze design is de lichtstraat een waardevolle aanvulling op elk plat dak.

Een lichtstraat op de overkapping

Onder je overkapping kan het snel donker zijn, zeker wanneer er veel bomen rondom je woning staan of wanneer de zon regelmatig verdwijnt achter de wolken of achter andere gebouwen. Een lichtstraat is de perfecte oplossing voor dit probleem. In een niet geïsoleerde situatie is onze enkel gelaagde Douglas variant de perfecte oplossing. Hierdoor heb je meer lichtinval in de overkapping.

Heb je een geïsoleerde buitenkamer en wil je meer licht toevoegen? Dan adviseren wij om voor een geïsoleerde lichtstraat te gaan. Je behoudt de warmte binnen uw buitenkamer en voegt een natuurlijke lichtbron toe, waardoor je nog meer kan genieten van deze plek.

Zelf uw eigen lichtstraat monteren?

Benieuwd hoe jezelf een lichtstraat monteert? Onze montagehandleidingen maken het monteren van een lichtstraat ontzettend gemakkelijk. De montagehandleidingen zijn verdeeld in een onderbouw handleiding en een bovenbouw handleiding. Hierdoor heb je beter overzicht en kun je alles stap voor stap volgen tot het eind resultaat. Onze montagehandleidingen zijn allemaal te downloaden op de pagina technische ondersteuning.

Wat kost een lichtstraat?

De kosten van een lichtstraat zijn volledig afhankelijk van het type en het formaat. De prijzen van onze lichtstraten kun je terugvinden in onze onze prijsbrochure. Bij een afwijkende maatvoering lichtstraat rekenen wij maatwerk van 10% op de bovenliggende maatvoering

Maatvoering berekenen

Bij de maatvoering van een lichtstraat wordt bij Pext altijd gewerkt met de gat maat. Dit wil zeggen dat je een gat maakt dat net zo groot is als de bestelde maat. Hierdoor hoeft je zelf verder geen ingewikkelde berekeningen te maken en ontstaat er geen twijfel of je de juiste maatvoering bestelt. let wel op dat je goed kijkt naar breedte en diepte van de lichtstraat!

Een lichtstraat van Pext

Snelle levering

De levertijd van een ongeïsoleerde lichtstraat is minimaal twee weken. De geïsoleerde variant duurt iets langer. Alle standaard maten leveren wij vaak binnen drie weken. Heeft u een maatwerk product? Dan is de levertijd ongeveer zes weken.

Afwerking

Het pakket wordt geleverd als compleet kant-kant-en-klaar pakket dat eenvoudig te monteren is. Er hoeven naast de lichtstraat dus geen extra losse onderdelen ingekocht te worden. Hierdoor kan elke doe-het-zelf ʼer dit artikel op het dak monteren. De standaard kleuren zijn wit RAL9010 (wit), RAL9005 (zwart) en RAL7016 (antraciet) en zijn leverbaar uit voorraad. Uw daklicht wordt geleverd met een eenvoudige en visueel ingestelde handleiding. Aan de hand van deze handleiding kan de lichtstraat eenvoudig geplaatst worden.

Onderhoud

Naast het installeren van de lichtstraat is het onderhoud ook erg gemakkelijk en beperkt zich tot het schoonmaken van de ramen en eens per jaar de gehele lichtstraat schoonmaken. Heeft u interesse in een Pext lichtstraat?

Bekijk dan hier alle lichtstraten en neem contact op met een dealer in de buurt om een lichtstraat te bestellen.

Stel uw vraag

Heeft u een vraag? Neem dan contact op. U ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie van ons. Wij streven ernaar om uw vraag binnen een werkdag (en het liefst binnen een halve werkdag) te beantwoorden.

Search engine powered by ElasticSuite