Solar veranda

Pext combineert het beste van twee werelden: de houten veranda met zonnepanelen! Een uniek product dat comfort en uitstraling combineert met het opwekken van duurzame stroom. Hierdoor is het mogelijk om heerlijk te genieten in de schaduw op een hete zomerdag, terwijl de veranda u stroom oplevert

De Pext Solar Veranda:

 • Mooie uitstraling van robuust hout, aluminium en zonnepanelen
 • Unieke combinatie van comfort en duurzaamheid
 • Opgebouwd uit duurzame materialen
 • Hoge kwaliteit zonnepanelen en veranda
 • Hoog rendement van 370 Wp per zonnepaneel
 • Speciale koof voor het subtiel wegwerken van solarkabels
 • Compleet pakket, eenvoudig te monteren
 • Duurzaam, solide en onderhoudsarm
 • En altijd de perfecte service
Beeld

Extra duurzaam

Onze Solar veranda's zijn gemaakt van duurzame materialen en gaan extra lang mee. De zonnepanelen hebben een productgarantie van 30 jaar!

Eenvoudige montage

Onze Solar veranda heeft u zo gemonteerd, zeker met onze handige montagehandleidingen. Komt u er toch niet uit? Dan staan wij natuurlijk voor u klaar.

Mooie uitstraling

Het oog wil ook wat. De Solar veranda is gemaakt van robuust hout en dat combineert goed met het aluminium en de panelen. Echt een staaltje vakmanschap.

Hoog rendement

U kunt rekenen op een rendement van 370 Wp per zonnepaneel. Laat de zon dus maar schijnen!

Unieke combinatie van comfort en duurzaamheid

Tegenwoordig is een veranda meer dan alleen een overkapping waar u droog kan zitten als het regent. Het is een plek waar men samen komt en wat de tuin verbindt met de woning. Dit geeft meer leefgenot en kunt u op ieder gewenst moment heerlijk genieten van het buitenleven, alle vier seizoenen lang.

Met een Solar veranda kunt u genieten van uw tuin en terras, terwijl hij energie opwekt. Dit is beter voor het milieu en bovendien bespaart dit op de energierekening. Met de lichtdoorlatende solarpanelen is het een mooie houten overkapping met een aluminium profielsysteem. Een overkapping met een prijsvriendelijke constructie, maar met hoogwaardige kwaliteit en duurzame aluminium beglazingsprofielen. Een duurzame toekomst vraagt niet alleen om innovatieve productiemethode, maar vooral ook om materialen die lang mee gaan zonder enige vorm van kwaliteitsverlies.

Douglas Duplo onderconstructie

Als onderbouw wordt er een complete constructie geleverd van duurzaam Douglas Duplo hout. Dit hout valt onder duurzaamheidsklasse 3 en wordt geoptimaliseerd voor een zo hoog mogelijke levensduur. Zo worden alle balken duplo verlijmd, gedroogd (tot 18%) en gevingerlast. Dit beperkt de kans op kromtrekken, scheuren en torderen van het hout. Alle balken worden op de juiste maat en in de juiste schuinte gezaagd (10 graden), daarnaast zijn alle inkepingen alvast op de juiste plaats gemaakt, wat het monteren gemakkelijker maakt. De staanders hebben een breedte van 140 x 140mm en de gordingen zijn 58 x 140mm. Wanneer er gekozen wordt voor een XL Solar Veranda hebben de staanders een breedte van 180 x 180mm. Hierdoor is de overkapping zeer solide en heeft een mooie massieve uitstraling.

Zonnepanelen

De Solar Veranda is voorzien van Solid 60 cells 370 Wp zonnepanelen. Dit zonnepaneel heeft de modernste Bifacial zonnecellen die zowel aan de bovenkant als de onderkant licht opvangen. Dit betekent dat wanneer het licht weerkaatst op de grond, de solar veranda ook aan de onderkant extra energie opwekt. Dit glas-glas paneel zorgt voor voldoende lichtdoorlatendheid.

De zonnepanelen worden geproduceerd in Europa en zijn van zeer hoge kwaliteit en zijn Cradle to Cradle gecertificeerd. Dit houdt in dat de zonnepanelen op geen enkele manier zijn waarde verliest. Door de efficiëntie van de dubbelzijdige zonnecellen is het minimale vermogen 370 Wp per paneel.

Waarom zonnepanelen van Pext:
 • 60 efficiënte dubbelzijdige zonnecellen per paneel
 • POE gelamineerde folie voor optimale cel-bescherming
 • Klasse A brandbestendigheid
 • Zonnepanelen van 370 Wp
 • Zelfreinigende panelen
 • Bestendig tegen extreme piek belasting
 • 87% efficiëntiegarantie 30 jaar
 • Geproduceerd in Europa
 • 30 jaar productgarantie op zonnepanelen
 • Cradle to Cradle zilver gecertificeerd

 

Omvormers

Wanneer er zonlicht op de cellen schijnt wordt licht omgezetin elektrische energie. Op de draden van de zonnepanelen staat dan een gelijkspanning. Om deze gelijkspanning bruikbaar te maken voor het elektriciteitsnet is een omvormer nodig. De omvormer maakt dan van de gelijkspanning (DC) een bruikbare wisselspanning (AC) welke synchroon loopt met het net, 50 Hz.

Wanneer er sprake is van schaduwval op de panelen is het Solar Edge optimizer principe aan te bevelen. Met de solar kabels worden de panelen met de omvormer verbonden. Elk paneel krijgt een afzonderlijke optimizer (behalve bij de Solar Veranda met 6 panelen). Zo haalt het systeem het optimale rendement uit elk afzonderlijk paneel. Dit kan wel 15 tot 20% per jaar meer zijn dan bij een stringomvormer. Dit is ook terug te zien in een uitgebreid monitoringsysteem van Solar Edge. De optimizers kunnen worden weggewerkt achter de aluminium koof onder de zonnepanelen. De productgarantie op de omvormer is 12 jaar en op de optimizers 25 jaar.

Bij elke Solar Veranda leveren wij optioneel een bijpassende omvormer met een optimizerset. Verstandig is het om dit door uw eigen installateur te laten verzorgen. Er zijn meerdere mogelijkheden en fabrikanten alsook type omvormers. De aansluiting is afhankelijk van uw situatie en persoonlijke wensenpakket zoals een ev-lader, warmtepomp en zonnepanelen.

 

Montage

Door het complete bouwpakket kunt u eenvoudig de Solar veranda monteren. Het Douglas Duplo houten onderconstructie wordt volledig op maat gemaakt. Hierbij zit in het pakket de aluminium profielen met beglazingsrubber voor de montage van de zonnepanelen. De omvormer wordt meegeleverd met Wifi-communicatie, zodat u via de app gemakkelijk de opbrengst kunt bekijken. En om alle kabels goed weg te werken hebben wij een speciale koof ontwikkeld. Benieuwd hoe jezelf een Solar Veranda van Pext monteert? Onze montagehandleidingen maken het monteren van een Solar Veranda ontzettend gemakkelijk. De montagehandleidingen zijn verdeeld in een onderbouw handleiding en een bovenbouw handleiding. Hierdoor heb je beter overzicht en kun je alles stap voor stap volgen tot het eind resultaat. Onze montagehandleidingen zijn allemaal te downloaden op de pagina technische ondersteuning.

Duurzaam en klaar voor de toekomst

Door de zonnepanelen op de overkapping, kan er op een stijlvolle en duurzame wijze groene energie worden opgewekt. Zo verkleint u uw CO2 footprint en draagt u bij aan een beter klimaat. Naast het duurzaam opwekken van energie, is de Solar Veranda ook nog eens opgebouwd uit duurzame materialen. De aluminium profielen waarin de zonnepanelen zijn gemonteerd hebben een zeer lange levensduur. Daarnaast is aluminium na gebruik zeer goed te recyclen.

Stel uw vraag

Heeft u een vraag? Neem dan contact op. U ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie van ons. Wij streven ernaar om uw vraag binnen een werkdag (en het liefst binnen een halve werkdag) te beantwoorden.

Search engine powered by ElasticSuite