Veranda

Pext is een Nederlandse fabrikant van solar veranda’s, lichtstraten, carports, overkappingen, veranda's en daksystemen. De combinatie van robuust hout met aluminium beglazingsprofielen maken onze producten uniek. Dit staat garant voor een stijlvolle overkapping van hoge kwaliteit.

De voordelen van de Pext Veranda:

  • Eenvoudig te monteren
  • Compleet pakket
  • Polycarbonaat of gelaagd glas
  • Nederlands fabricaat
  • Muuraanbouw of vrijstaand
  • Maatwerk mogelijk
  • Duurzaam, solide en onderhoudsarm
  • Uitstekende service
Beeld

Compleet pakket

U ontvangt uw veranda in een compleet pakket. Zo kunt u direct aan de slag. Wel zo handig!

Eenvoudige montage

Onze veranda is zo gemonteerd. Komt u er toch niet uit? Dan staan wij natuurlijk voor u klaar.

Maatwerk mogelijk

Geen tuin en huis is hetzelfde. Heeft u bepaalde wensen? Maatwerk is altijd mogelijk!.

Goede kwaliteit

Onze solide veranda's gaan jarenlang mee. Wel zo duurzaam!

De warmte van hout

Een houten veranda heeft een warme en natuurlijke uitstraling, die altijd goed aansluit bij elke tuin. Onze veranda's zijn gemaakt van geoptimaliseerd Douglas hout. Hierbij wordt het Douglas hout gedroogd (tot 18%), gevingerlast, duplo verlijmd, geschaafd en gekant. Hierdoor worden de balken stabieler en maatvast, waardoor het kromtrekken en scheuren beperkt wordt. Al het hout van Pext wordt duurzaam geproduceerd en is voorzien van het FSC keurmerk. Dit betekend dat het gebruikte hout afkomstig is uit lokale bossen, waar herbebossing en houtkap plaatsvinden in overeenstemming met de levenscyclus van het bos.

Extra genieten van de tuin en buiten

Geniet nog meer van uw tuin en terras. Met mooi weer, maar ook zeker wanneer het weer wat minder goed is. Een overkapping bied beschutting waardoor u sneller en langer buiten kunt zitten.

Duurzaam aluminium

Het dak van de veranda bestaat uit aluminium beglazingsprofielen voorzien van rubber. Hierin worden de polycarbonaat of glazen platen gemonteerd. Voor een extra luxe uitstraling kunt u kiezen voor een model met aluminium sier kliklijsten. Deze dekken de profielen en schroeven af en zijn verkrijgbaar in de kleuren blank aluminium, antraciet of gebroken wit.

Pext maakt gebruik van circulair aluminium wat dezelfde of zelfs betere eigenschappen heeft dan klassiek aluminium. Door het gebruik van circulair aluminium wordt er tot wel 95% minder energie verbruikt. Circulair aluminium beschikt over positieve eigenschappen zoals een goede sterkte- /gewichtsverhouding, gemakkelijke vervormbaarheid, geleidbaarheid en natuurlijk oneindig recycleerbaarheid

Polycarbonaat of glas

De lichtdoorlatende beglazing bestaat uit polycarbonaat of veiligheidsglas. Polycarbonaat is een harde kunststof die uitermate slagvast, lichtdoorlatend, warmte-en-geluidsisolerend, koud te buigen en UV-bestendig is. Het materiaal is zeer duurzaam en sterk is (250 keer sterker dan glas). Deze Lexan platen zijn 16 mm dik en leverbaar in helder of opaal (ondoorzichtig).

Toch liever glas? Dan heeft Pext ook een daksysteem met veiligheidsglas. Het veiligheidsglas is helder en 8 mm dik (44.2). Het glas bestaat uit 2 lagen van 4 mm verlijmd dik glas. Tussen deze 2 lagen zit een folie, waardoor het glas bestand is tegen aanslagen en zal minder snel door vallen. Hiermee bedoelen we dat het glas nog wel kan breken, maar zal door het folie aan elkaar blijven zitten. Standaard werken wij met glasplaten van 800 mm breed, maar is het altijd mogelijk de veranda met glazen dak in maatwerk te bestellen.

Zijwanden

Een zijwand of achterwand in de overkapping biedt extra beschutting en privacy, zo kan er nog vaker van het buitenleven en de tuin worden genoten. De wanden van Pext zijn te verkrijgen in verschillende modellen, van houten zij/achterwand tot een glazen zijwand met of zonder roedes. Een houten wand zorgt ervoor dat uw veranda dicht en afgesloten is. Door de wand creëert u een robuuste en natuurlijke look welke een warm buitengevoel geeft. Een houten wand wordt geleverd in blokhutprofielen. Toch graag beschut zitten maar toch veel licht in uw veranda halen, neem dan een glazen zijwand. Hierbij bestaat de binnenkant uit Douglas hout en de buitenkant uit aluminium profielen waar het glas in klemt, waarmee deze weer afgewerkt zijn met gepoedercoate sierlijsten in het zwart, wit en antraciet. 

Glazen schuifwand

Om de veranda helemaal compleet te maken is het mogelijk om te kiezen voor een glazen schuifwand. Het zorgt ervoor dat je beschermt bent tegen wind, hagel, regen en dat er bladeren en takken niet de veranda binnen komen. Door het glas kun je onbelemmerd genieten van je tuin en kun je zelf bepalen of je de glazen schuifwand gedeeltelijk open zet of in zijn geheel. Hierdoor is het mogelijk om uw eigen tuinkamer te creëren.

Langer genieten van uw houten veranda

Zoals elke houtsoort is ook Douglas een houtsoort die na verloop van tijd grijs wordt. De vergrijzing is volledig afhankelijk van externe factoren zoals UV-licht en vocht. Wanneer het hout van een veranda of overkapping met beits behandeld is, kan er langer genoten worden van de prachtige kleur van de veranda. Niet alleen de kleur van het hout wordt behouden, maar ook de veranda zelf: beits beschermt het hout zodat het langer behouden blijft. Het grote voordeel hiervan is dat een veranda makkelijk vijf jaar langer meegaat. Hierdoor is de aanschaf van beits zeker aan te raden bij aanschaf van een houten veranda!

Pext adviseert om dit onderhoud in het voor- en najaar uit te voeren. Dit heeft ermee te maken dat in de zomer de temperatuur te hoog kan zijn waardoor beits niet goed aangebracht kan worden en bij het schoonmaken de profielen beschadigd worden. Daarentegen droogt beits in de winter erg slecht vanwege de kou.

Meer onderhoud- en reinigingstips vindt u op de pagina ‘Onderhoud en reinigingsadvies’.

 

Stel uw vraag

Heeft u een vraag? Neem dan contact op. U ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie van ons. Wij streven ernaar om uw vraag binnen een werkdag (en het liefst binnen een halve werkdag) te beantwoorden.

Search engine powered by ElasticSuite