• Eigen transport
  • Compleet bouwpakket
  • Levering door heel Nederland
  • Op maat geproduceerd
  • Duurzame materialen

Waarom is Douglas hout de beste keuze voor Pext?

Douglas hout is momenteel één van de meest gebruikte houtsoorten voor het maken van overkappingen, schuttingen, tuinmeubelen, tuinhuisjes, etc. Het is dan ook niet raar dat Douglas hout leverbaar is in verschillende productsoorten zoals schermen, balken, palen, planken en meer. U zult u vast afvragen wat is er dan zo speciaal is aan dit Douglas hout en waarom Pext speciaal kiest voor deze houtsoort?

Waarom Pext kiest voor Douglas hout

Douglas hout is afkomstig van de Douglasspar en is een naaldboom die afkomstig is van de dennenboomfamilie. Deze kan wel 50 meter hoog worden. De Douglasspar komt uit Europa en is in het algemeen een veelvoorkomende soort, ook hier in Nederland. Pext haalt het Douglas hout uit Frankrijk en er wordt altijd gestreefd naar de hoogst haalbare kwaliteit.

De vijf voordelen van Douglas hout

  1. Douglas hout is goed bewerkbaar. Hiermee bedoelen wij dat het hout goed te zagen, boren en te schroeven is. Dit komt omdat het hout een vrij zachte massieve houtsoort is.
  2. Omdat Pext duurzaamheid hoog in het vaandel heeft, kiest Pext voor deze houtsoort. Douglas hout is namelijk een snelgroeiende boom en deze kan op grote schaal worden verbouwd, speciaal voor de houtproductie. Hierdoor doet Pext niet mee aan boskap en proberen wij het milieu een handje te helpen. Daarnaast heeft Douglas hout een natuurlijke duurzaamheid, omdat gewoon tuinhout vaak geïmpregneerd moet worden en deze stoffen meestal belastend zijn voor het milieu.
  3. Douglas hout is zeer sterk en heeft een hoge buigweerstand in vergelijking met andere naaldhoutsoorten. Daarom gebruiken wij Douglas hout als constructie voor onze veranda’s en overkappingen.
  4. De Douglasspar is een snel groeiende naaldhoutsoort, waardoor de continuïteit gewaarborgd kan worden voor het leveren van deze mooie houtsoort.
  5. Daarnaast heeft Douglas hout een zeer warme kleur, die met de jaren iets kan vergrijzen. Dat geeft een mooi egaal en fraai zicht. Mocht u deze grijze kleur niet mooi vinden, dan kunt u altijd het Douglas hout behandelen.

Douglas hout als veranda of overkapping

Nu u de voordelen weet van Douglas hout, is het goed te begrijpen waarom wij deze houtsoort gebruiken in onze veranda’s en overkappingen. Omdat Douglas hout gebruikt wordt in onze veranda’s en overkappingen, heeft u altijd te maken met invloeden van het weer. Hierdoor krijgt het hout te maken met warmte, kou en regen. Het Douglas hout krimpt met mooi en warm weer en zet uit zodra het kouder begint te worden. Dit kan ervoor zorgen dat het hout gaat scheuren, wat zorgt voor een karakteristieke en authentieke uitstraling die niet afdoet aan de kwaliteit van het hout. Om de kans te verkleinen van het kromtrekken, scheurvormingen en het hout nog sterker te maken, gebruikt Pext gedroogd Duplo verlijmd geschaafd Douglas balkhout. Hierdoor zullen de staanders sterker zijn en is het duurzamer dan massief gezaagd hout. Om de kwaliteit nog meer te garanderen is het van belang om de palen van een veranda of verkapping altijd te plaatsen op betonpoeren. Hierdoor kan er geen houtrot ontstaan omdat de palen niet in de grond staan en niet continu bloot worden gesteld aan vocht.

Altijd de beste service bij Pext

Wij van Pext streven altijd naar de beste kwaliteit en service. Daarom gebruiken wij altijd A-kwaliteit Douglas hout en ondergaat het hout altijd de hoogste kwaliteitscontrole bij de houtfabrikant. Wanneer het Douglas hout bij Pext arriveert controleren wij nogmaals het hout, zodat wij altijd de hoogste kwaliteit kunnen blijven leveren en waarborgen. Het hout wordt met zorg geselecteerd en bewerkt, zodat dit hout voor elke veranda, overkapping en ander product toepasbaar is.

Altijd een veranda of overkapping willen hebben van de beste kwaliteit, dan kunt u terecht bij één van onze gerespecteerde dealers voor het juiste advies. Graag een veranda of overkapping op maat? Ook dit is geen enkel probleem; alle veranda’s en overkappingen kunnen op maat worden gemaakt. Hierbij worden alle onderdelen meegeleverd, zoals montageschroeven, siliconenkit, AntiDusttape, handleidingen en zelfs de juiste boren. Zo bent u altijd verzekerd dat u alles in huis heeft om de veranda of overkapping zelf te plaatsen.

Mocht u alsnog vragen hebben, dan staat ons deskundige team vijf dagen in de week klaar om al uw vragen te beantwoorden. Ontbreekt er een onderdeel? Bel ons en wij lossen dit direct op. Wij streven dan ook naar de hoogste servicegraad en het is voor ons belangrijk dat u kunt genieten van een mooi kwaliteitsproduct van Pext. Nieuwsgierig naar onze veranda’s en overkappingen? 

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Bekijk alle tips & tricks
Search engine powered by ElasticSuite