• Eigen transport
  • Compleet bouwpakket
  • Levering door heel Nederland
  • Op maat geproduceerd
  • Duurzame materialen

De keuze voor Grenenhout voor onze geïsoleerde lichtstraat

Grenenhout is een zeer sterke houtsoort met gemakkelijke bewerkbaarheid. Het is de meest gebruikte naaldhoutsoort in Nederland, omdat Grenen een goede prijskwaliteitverhouding heeft en ruim beschikbaar is. De kenmerkende eigenschappen van Grenen zijn het vlammenpatroon en de lichtbruine kleur. Omdat wij graag duurzaam willen blijven ondernemen, heeft ook Pext gekozen voor Grenen. Ons Grenen hout komt uit Europa en wordt geproduceerd onder speciale omstandigheden, zodat ontbossing wordt tegen gegaan.

Toepassing van Grenenhout

Voor onze geïsoleerde lichtstraten maken wij gebruik van Grenen, omdat dit hout makkelijk bewerkbaar is en betrouwbaar. Omdat Grenen zich bevindt aan de binnenkant van de lichtstraat en aluminium aan de buitenkant, wordt het hout goed beschermd tegen alle weersinvloeden.

Grenenhout is een naaldhout soort, die bekend staat om de uitgesproken vlammen tekening. Deze houtsoort wordt gelamineerd en gevingerlast, waardoor het hout geen noest bevat en geen last heeft van scheurvorming. De geïsoleerde lichtstraten worden voornamelijk gebruikt in woningen en daarom is het van belang dat deze geproduceerd worden van Grenenhout.  

Kwaliteit en duurzaamheid

Wij voelen ons verantwoordelijk voor het effect, dat we hebben op het klimaat en aarde. Daarom proberen we onze ecologische voetafdruk zo laag mogelijk of zelfs neutraal te houden. We gebruiken duurzame materialen met een lange levensduur, die na gebruik goed zijn te hergebruiken.

Ons Grenenhout heeft een lange levensduur en valt onder duurzaamheidsklasse 3. Hierdoor kunnen wij de kwaliteit waarborgen en staan wij in voor Grenen. Deze houtsoort past bij Pext, omdat het uit Europa komt en ontbossing tegen gaat. Hierdoor kunnen wij bijdragen aan een duurzame klimaat.

Pext B.V. staat sterk in de markt als het gaat om duurzaam ondernemen. Wij maken ons vanaf het begin hard voor duurzaam en milieubewust hout, met de benodigde duurzaamheidscertificeringen. Al ons hout heeft dan ook een FSC® certificering.

Eigenschappen Grenen

  1. Uitstraling: Robuust
  2. Kleur: Lichtbruin
  3. Bewerkbaarheid: Makkelijk bewerkbaar
  4. Impregneren: Makkelijk te impregneren

Bestel uw lichtstraat van Grenenhout

Met een lichtstraat kunt u het licht van buiten naar binnen halen en is er dus meer lichtinval. Zo kunt in één klap van een donkere ruimte een lichte ruimte maken. Het geeft een meer ruimtelijk gevoel in uw woning en u bespaart ook nog eens geld op uw energierekening, omdat u de lampen niet meer zo vaak hoeft aan te doen.

De lichtstraten van Pext zijn speciaal ontworpen door onze designers, zodat het als compleet bouwpakket gemonteerd kan worden. Door de uitgebreide en gedetailleerde handleiding, creëert u binnen een dag meer licht.

Pext heeft drie verschillende soorten lichtstraten in zijn assortiment: de zadeldak lichtstraat, lessenaarsdak lichtstraat en het daklicht. De zadeldak heeft twee schuine kanten, waardoor je optimaal profiteert van het lichtinval. De lessenaarsdak lichtstraat heeft één schuine kant en zorgt voor meer lichtinval in een gemiddeld grote ruimte. Het daklicht is de kleine variant en is te gebruiken om lichtinval te creëren in een kleine ruimte.

Wilt u dus meer lichtinval? Neem dan een lichtstraat van Pext.

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Bekijk alle tips & tricks
Search engine powered by ElasticSuite