• Eigen transport
  • Compleet bouwpakket
  • Levering door heel Nederland
  • Op maat geproduceerd
  • Duurzame materialen

Met een Pext lichtstraat geniet je van extra daglicht

Bij veel bestaande en nieuwe woningen is het een uitdaging om voldoende daglicht binnen te krijgen. Door het plaatsen van een lichtstraat van Pext bij nieuwbouw, verbouw of renovatie komt er het hele jaar door veel meer natuurlijk licht in je woning, aanbouw of overkapping. Dat is dus het hele jaar door extra genieten van mooie, lichte ruimtes.

Verschillende soorten lichtstraten

De Pext lichtstraten zijn in diverse uitvoeringen en in een aantal standaard formaten verkrijgbaar. We praten dan over een lessenaarsdak, zadeldak of daklicht. Een lessenaarsdak en daklicht bestaat uit één hellend lichtvlak. Het onderling verschil is dat een daklicht maar 1 glazen ruit heeft en een lessenaarsdak 2 of meer. Een zadeldak is een puntdak met aan beide zijden een hellend vlak bestaande uit meerdere glazen ruiten. Voor de symmetrie is dat altijd een even aantal. Het glasvlak ligt bij alle Pext lichtstraten onder een hoek van 10 graden.

Geïsoleerde lichtstraten

Naast de diverse modellen is er in ons assortiment lichtstraten ook nog een onderscheid te maken tussen geïsoleerde en niet-geïsoleerde lichtstraten. De geïsoleerde lichtstraten worden meestal toegepast in ruimtes die een vast onderdeel zijn van de woning en die dus ook via de aanwezige verwarming op temperatuur gehouden worden. Dit kan zijn als vervanging van een bestaand dicht dak of als dak op een nieuwe aanbouw van de woning. Zeker in een tijd waarbij het verduurzamen van woningen en het beperken van het energieverbruik veel aandacht vraagt, is een geïsoleerde lichtstraat van Pext een prima optie. Naast de geïsoleerde dubbele beglazing draagt ook de binnen-afwerking, uitgevoerd in geoptimaliseerd foutvrij grenenhout, bij aan een hoge isolatiewaarde en een warme natuurlijke uitstraling. Voor nog meer comfort kunnen onze lichtstraten ook worden voorzien van zonwerend glas. Dit dempt het felle zonlicht, zonder dat dat ten koste gaat van lichtinval.

Niet-geïsoleerde lichtstraten

Voor gedeeltelijk open constructies, zoals terrasoverkapping, veranda of carport heeft het weinig zin om een geïsoleerde lichtstraat te monteren. Voor dit soort toepassingen leveren wij niet-geïsoleerde lichtstraten die van binnen zijn afgewerkt met Douglas duplohout. Net als bij de geïsoleerde lichtstraten worden de glasvlakken afgewerkt met hoogwaardige aluminiumprofielen laatst. Alle profielen leveren wij in de kleuren wit, zwart en antraciet. Ook in dit geval haal je weer het buitengevoel naar de beschutting van binnen en omgekeerd. Met een Pext lichtstraat vergroot je het wooncomfort en voeg je een extra dimensie toe aan de totale woonbeleving.

Pext heeft de lichtstraat die bij jou past

Wil je meer weten over de aanschaf en montage van Pext lichtstraten? Of kun je in jouw geval niet uit te voeten met een standaard formaat en model lichtstraat? Neem dan contact met ons of met één van onze dealers bij u in de buurt op.

Terug naar overzicht
Relevante producten
Search engine powered by ElasticSuite