• Eigen transport
  • Compleet bouwpakket
  • Levering door heel Nederland
  • Op maat geproduceerd
  • Duurzame materialen

Pext kiest voor X-ECO aluminium

Het gebruik van duurzaam aluminium is niet vastgelegd en verplicht in de wet- en regelgeving. Toch voelt Pext zich verantwoordelijk om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Door als producent van hybride lichtdoorlatende overkappingssytemen de Carbon footprint te verlagen, dragen wij bij aan een circulaire economie. Dit is de reden waarom Pext gebruik maakt van X-ECO aluminium.

X-ECO aluminium bestaat uit zo’n hoog mogelijk concentratie aan gerecycled aluminium. Hierdoor is er minder uitputting van natuurlijke grondstoffen en fossiele brandstoffen, is er minder CO2-uitstoot door gebruik van hernieuwbare energie en minder transport. Dit resulteert dat het aluminium legeringsrijker en duurzamer is met dezelfde eigenschappen als klassiek aluminium. Ons producent van aluminium is al meer dan 10 jaar koploper op het gebied van hoogwaardig en duurzaam aluminium. 

Hoogwaardige kwaliteit duurzaam aluminium

Voordat X-ECO aluminium gelanceerd werd, is er eerst uitvoerig onderzoek gedaan naar de kwaliteit. Hieruit bleek dat gerecycled aluminium gelijkwaardig is aan klassiek aluminium. Corrosievorming en oppervlakteproblemen, zoals filiforme corrosie, worden bij X-ECO net zoals klassiek aluminium volledig uitgesloten, omdat het materiaal op de juiste manier wordt voorbehandeld. X-ECO beschikt over het oorsprongscertificaat, het werkwijzecertificaat en het low carbon and highest recycle content certificaat.

Recyclebaar aluminium

Aluminium wordt al meer dan een eeuw gebruikt. Al het aluminium wat sindsdien is geproduceerd, is er nog ongeveer 75% in gebruik. Doordat veel producten van aluminium in hun end-of-life-cycle komen, is er dus voldoende materiaal om te recyclen. Voor het produceren van X-ECO aluminium wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van gerecycled aluminium tot wel 97%. Om tot aan de huidige legeringsspecificaties te voldoen wordt het gerecycled aluminium aangevuld met nieuw aluminium. Hierdoor zijn de eigenschappen van de X-ECO-legeringen conform de Europese standaarden: EN-486, EN-515, EN-573, EN-602, EN-755, EN-12020 en EN-15088.

 

 
Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Bekijk alle tips & tricks
Search engine powered by ElasticSuite