• Eigen transport
  • Compleet bouwpakket
  • Levering door heel Nederland
  • Op maat geproduceerd
  • Duurzame materialen

De voordelen van een terrasoverkapping met lichtstraat

Graag meer uit een overkapping halen? Schaf dan een terrasoverkapping aan met een zadeldak lichtstraat. Dit zorgt voor meer lichtinval en een ruimtelijk gevoel. Een terrasoverkapping verhoogt het woongenot aanzienlijk en geeft u meer ruimte, om extra te kunnen genieten van uw tuin. Tevens geeft het een extra dimensie aan uw woning.

De vier terrasoverkappingen met een zadeldak lichtstraat worden als standaard bouwpakket aangeboden op onze site. Het bouwpakket bevat al het materiaal dat nodig is om dit prachtige product te monteren.

Terrasoverkapping

Een terrasoverkapping van Pext heeft een robuuste en solide uitstraling met een plat dak. Het geoptimaliseerde Douglas hout heeft een lange levensduur. Het eenvoudig te monteren pakket is volledig voorbereid en op maat gemaakt. De terrasoverkapping van Pext kan in twee modellen geleverd worden:

De terrasoverkapping is gemaakt van Douglas hout. De staanders zijn gemaakt van 14 x 14 cm hout. Dit formaat geeft een robuuste look aan het geheel. Het dak is bedekt met EPDM, zodat het hemelwater niet in contact komt met het hout. Om het geheel op een nette manier af te werken wordt er een aluminium daktrim bevestigd.

Een terrasoverkapping is leverbaar als vrijstaand en als muuraanbouw model. Een vrijstaande terrasoverkapping staat op vier of zes staanders, een muuraanbouw model heeft twee of drie staanders. Het aantal staanders is afhankelijk van de breedte van de overkapping. Bij een overkapping breder dan 4100 mm, wordt deze op drie of zes staanders geleverd. Alle overkappingen korter dan 4100 mm worden met twee of vier staanders geleverd. 

Lichtstraat

Pext heeft verschillende soorten lichtstraten: namelijk een lichtstraat met een lessenaarsdak en zadeldak. De lessenaarsdak is een lichtstraat die onder een hoek van tien graden afloopt aan één zijde. Een zadeldak lichtstraat bestaat uit twee aflopende zijden, beide onder een hoek van tien graden. Een lichtstraat zadeldak bestaat dus te allen tijde uit een even aantal glazen ruiten.

Omdat onze vier standaard bouwpakketten terrasoverkappingen met een zadellichtstraat wordt geleverd, is het wel mogelijk om hier elk gewenste lichtstraat op te plaatsen. Mocht u graag een lessenaarsdak op uw overkapping willen, dan is dit ook zeker mogelijk. U kunt dan los de terrasoverkapping bestellen en de gewenste lichtstraat bestellen.

Tip: als extra toevoeging kunt u ook zonwerend glas in uw lichtstraat plaatsen. Zonwerend glas vermindert de zonnewarmte en biedt een hoge mate van lichtdoorlatendheid. Hierdoor biedt het een comfortabele en prettige leefomgeving wanneer u een complete tuinkamer maakt van uw terrasoverkapping.

Zijwanden

Een zijwand of achterwand in de overkapping biedt extra beschutting en privacy. Zo geniet u nog vaker van het buitenleven en de tuin.

Een houten wand zorgt ervoor dat uw overkapping dicht en afgesloten is. Door deze wand creëert u een robuuste en natuurlijke look, welke een warm buitengevoel geeft. De houten wand is gemaakt van blokhutprofiel. Dit type hout is redelijk fijn, waardoor er geen uitstekende splinters zijn.

Montage van de terrasoverkapping

Om de overkapping stevig te monteren, is het belangrijk dat deze in de grond vaststaat. De overkapping vastzetten kan met het gebruik van betonpoeren. Hierbij kunt u kiezen tussen een grijze betonpoer en antraciet.

Heeft u vragen over het plaatsen van onze betonpoer? Open dan de montagehandleiding voor de betonpoer. Hierin staat aangegeven hoe diep en op wat voor manier u de poer het beste plaatst. Daarnaast staat er in deze handleiding aangegeven hoe u de afstand tussen de poeren berekent. Deze handleiding vindt u onderstaand.

Onderhoud

Na het plaatsen van een terrasoverkapping is het belangrijk dat deze goed onderhouden wordt. Het onderhoud van een terrasoverkapping dient twee maal per jaar uitgevoerd te worden en beslaat de volgende onderdelen:

  • Beits controleren op dikte: is de huidige laag nog voldoende? Indien dit niet het geval is, moet de overkapping (opnieuw) in de beits gezet worden.
  • Aluminium profielen schoonmaken.
  • Dak schoonmaken.

Pext adviseert om dit onderhoud in het voor- en najaar uit te voeren. Dit heeft ermee te maken dat in de zomer de temperatuur te hoog kan zijn, waardoor beits niet goed aangebracht kan worden en bij het schoonmaken de profielen beschadigd worden. Daarentegen droogt beits in de winter erg slecht vanwege de kou.

Meer onderhoud- en reinigingstips vindt u op de pagina ‘Onderhoud en reinigingsadvies’.

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Bekijk alle tips & tricks
Search engine powered by ElasticSuite